2 Aralık 2014 Salı

Kasarli Yaprak Patates Tarifi




Merve ve hamarat kizi bugun sizler icin mutfaktaydi:)
Yine yeni bir tarifin kesfinde ve deneme cabalari icerisindeydi. Elimde ki patateslerin kucuklugunden mutevellit goruntu olarak pek basarili olmamis olabilirim, zira lezzet olarak hakkimi yiyemem:) Bu harika lezzetin tadina bir an evvel sizinde varmanizi istiyorum.:)


Malzemeler:

  • Istediginiz miktarda taze patates
  • Sarimsak
  • Sivi yag/ zeytin yag
  • Tuz
  • cok ince dilimlenmis kasar peyniri.
Yapilis:

Patatesleri iyice yikayin ve kurulayin. (Patatesleriniz taze
degil ise kabuklarini soyun). Enlemesine, birbirinden tamamen ayirmadan ince ince dilimleyin. Firca yardimi ile dilimlerin arasina ve uzerine yagi surun.  Ince ince dogradiginiz veya rendelediginiz sarimsaklari aralarina yerlestrin. Uzerine tuz gezdirin, 180 derecede uzerlerini kizarana kadar pisirin. Patatesler tamamen pistikten sonra firindan alip dilimler arasina kasar dilimlerini yerlestirin tekrar firina verin. Kasarlar istediginiz miktarda pistikten sonra firindan alin. 

Ben yaninda servis etmek icin biberli kiyma kavurdum. Oldukca hos oldu, zira siz farkli tatlarla da deneyebilirsiniz. Simdiden afiyet olsun.

Merve`den sevgiler...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder