28 Ocak 2015 Çarşamba

Sahibu'l Cay

         Merve`nin Tatli Dunyasi'nin tatli takipcileri; en tatli selamla selamliyorum hepinizi. Uzun bir aradan sonra icinize huzur verecek bir yazi hazirladim sizin icin:) Bu yazimiz "Bir Yudum Cay" adli postun devami olsun, ne dersiniz?:)
          Gectigimiz gunlerde, bahar aylarindan kalma bir sicaklik vardi Istanbulda. Esimle birlikte yolumuz Uskudar sokaklarina dustu. Ara sokaklara sikismis, huzur dolu bir mekan kesfettik. Iceri girdiginizde sicacik bir ortam merhaba diyor size. Mis gibi cesit cesit cay kokulari raks ediyor burnunuzda. 
Oncelikle sizi, guler yuzuyle sevgili Asaf Osman Efendi karsiliyor. Musteri degil de misafir gibi hissediyorsunuz kendinizi. Masanizda etrafinizi kesfetmeye calisirken, dort bir yanda edebi guzelliklere rastliyorsunuz. Her masada birbirinden ozel kitaplar yer aliyor.
Asaf Osman bey menusuyle beraber tekrar merhaba diyor size. Lakin bu menu bildginiz siradan menulerden degil. Icinde bibirinden guzel cay cesitleri ve bu caylarin da sahsina munhasir birbirinden ozel hikayeleri var. Herbirini merak edince Asaf Osman bey tek tek koklatiyor bu guzel caylari size. Kiminde portakal esintisi, kiminde cikolata karisimlari var. Her biri dunyanin farkli diyarlarindan gelmis. Oyle olunca da hangisinin tadina bakacaginiza sasiriyorsunuz. Ozenle hazirlanmis bir tepside tarcin kokulu kurabiyeniz ve beraberinde kum saatiniz geliyor. Kum saatinizin suresi dolunca cayiniz icmeye hazir demekmis. Benim tadina doyamadigim cay ise "Ask-i Efsa"idi. Gizemli bir ask kokusu sakliyordu kendisinde. Tadi damaklarimizi senlendirmekle beraber, gonlumuzu de isitti:) 


Zamanin nasil gectigini anlamiyorsunuz bu mekanda. Birbirinden guzel muzikler ile, ask ve muhabbeti ayni anda demliyorsunuz... Yolunuz bir gun Uskudara duserse Asaf Osman Efendi'ye ugramayi unutmayiniz:) 
(iletisim: Mimar Sinân Mahallesi İmam Nâsır Sokak No: 2/B Üsküdar-İstanbul)

                                                                                               Mervenin Tatli Dunyasindan sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder