30 Kasım 2014 Pazar

Sut Receli

Degisik tadlara acik olmakta her zaman fayda vardir bence. Merve kiz bu yuzden ara sira cesitli mutfak maceralarina atilir:)
Zaman zaman basarili,zaman zaman basarisiz oldugum degisik tarifleri denemeye deger buluyorum.:) Tarifi sevgili Tuticigimin blogundan aldim:) (http://tugbaturkoglu.blogspot.com.tr/) Goz atmanizda fayda var.;) Sut recelinden bir suru farkli tariflerde cikarabilirsiniz ortaya. Mesela kremalarinizin icine, kek hamurlariniza, kahvelerinizde seker yerine.... Ve daha bir cok seyin yapiminda alternatif aroma malzemesi olarak kullanabilirsiniz.:)
     Iste tarifimiz:
  • 1lt sut
  • 1su bardagi seker
  • 1 cay kasigi karbonat veya kabartma tozu
  • 1/2 cay kasigi vanilya
     Oncelikle sut ve sekerimizi buyuk bir tencerede kaynatiyoruz. Ardindan karbonat veya kabartma tozunu ekliyoruz. Burada dikkat etmemiz lazim, cunku bir anda kabarip tasma ihtimali yuksek. Ardindan vanilyamizi ekliyoruz. Recelin puf noktasi sabirla, bikmadan karistirmaniz:) Ne kadar sik karistirirsaniz o kadar guzel renk elde edebilirsiniz. Krema kivamina gelince ocaktan aliyoruz. soguduktan sonra kavanoza bosaltip, buz dolabinda saklayabilirsiniz.

     Merve`nin mutfagindan sevgilerle...
     Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder