30 Kasım 2014 Pazar

Cup Cake Tarifi


Merve`nin cup cake askini bilmeyen kimse kalmadi artik.:) Bu yuzden devamli tarif isteyen dostlarim, arkadaslarim, ablalarim ve siz degerli okurlarim. Siz de bir an evvel bu guzel tatla bulusun. Hem sofralarinizi renklendirin, hem de yaparken keyif alin.:)


Iste malzemelerimiz:
Kek icin:
  • 2 yumurta
  • 1su bardagindan biraz az seker
  • 1/2 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi sut
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Un (Un`u goz karari ekliyorum, kek hamuru kat kat dokulunceye kadar ilave ediyorum)
Kremasi icin:

  • 200 ml krema
  •  80 gr cikolata
  •  1 paket krem santi
  Yapilis:

Oncelikle seker ve yumurtayi mikserle, beyazlayincaya kadar cirpiyoruz. ardindan sivi yagi ekliyoruz. Tel ile cirpmaya devam ediyoruz. Ardindan sutu ekliyoruz birazcik daha karistirdiktan sonra unumuzun bir kismini ilave ediyoruz. Hamurumuzun iyi kabarmasi icin havalandirarak cirpmaya ozen gosteriyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unumuzun bir kismini daha ilave ettikten sonra havalandirarak cirpmaya devam ediyoruz. Cup cake kaliplarinda 180 derece onceden isitilmiz firinda pisiriyoruz.

                     
  Kremanin hazirlanisi:
200 ml kremamizi isitiyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken kremamizi kaynatmadan ocaktan almamiz. Kremamiz isindiktan sonra ocaktan aliyoruz. Icerisine bitter cikolatimizi ilave ediyoruz.(Tercihe gore degisebilir cikolata secimi)
Cikolatayi eriyinceye kadar karistiriyoruz. Ardindan hafifce soguyan kremanin icerisine krem santimizi ilave ediyoruz. Iyice cirptiktan sonra dolapta 10-15 dk dinlendiriyoruz. 
Keklerimiz pisip soguduktan sonra, krema pompasi yardimi ile, keklerimizin uzerine kremamizi sikiyoruz.
Afiyet bal olsun:)
Merve`nin mutfagindan sevgilerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder